Projekt 1+3

– om att identifiera framgångsfaktorer i samverkansarbete mellan offentlig och ideell verksamhet 

 

 

Projektledare: Staffan Lindqvist (staffan.lindqvist@fritidsforum.se)

Bidragsgivare: Ungdomsstyrelsen

Deltagare: Vivalla (Örebro), Lindängen (Malmö), Araby (Växjö), Stenhagen (Uppsala), Ersboda (Umeå)

 

Under 2011-2013 har Fritidsforum drivit projektet ”1+3” parallellt med Biblioteksföreningen, SMoK (Sveriges Musik och Kulturskolor) och Kfum (Kristliga föreningen av unga män). Sektor Tre, som är en tankesmedja för den tredje sektorn har samordnat våra respektive projekt.

Projekten har handlat om att identifiera framgångsfaktorer i samverkansarbete mellan offentlig och ideell verksamhet, alltså mellan kommun och förening. Namnet ”1+3” syftar på samverkan mellan sektor 1 (offentlig) och sektor 3 (ideell). Resultatet av de första två åren kan studeras i en skrift som heter ”Lokal samverkan – ett relationsdrama” och kan beställas här > 

De områden som deltog i Fritidsforums 1+3-projekt under de första två åren var: Sofielund (Malmö), Lindängen (Malmö), Araby (Växjö), Vivalla (Örebro), Karlstad, Stenhagen (Uppsala), Fisksätra (Nacka), Ersboda (Umeå), Björna (Örnsköldsvik) samt Ursviken (Skellefteå).

Det tredje året av ”1+3”-projektet är det bara Fritidsforum som driver och målet är att på ett lokalt plan identifiera framgångsrika metoder och förhållningssätt i samverkansarbetet mellan kommun och förening kring barn och ungdomars fritid. I projektet deltar företrädare från samverkande från kommun och föreningar samt barn och ungdomar från de berörda områdena.

Resultatet kommer att redovisas i en skrift som släpps hösten 2014 och som kommer att innehålla lokala exempel på framgångsrikt samverkansarbete samt framgångsrika metoder i detta arbete, företrädesvis ur ett barn- och ungdomsperspektiv.

 


    HÅRDROCK TEATER TJEJMÄSSA MUSIKFESTIVAL INNEBANDY BAKA SKATEBOARD GRAFFITI PINGIS KAMPSPORT VIRKA HIPHOP TJEJGRUPP DART PARKOUR DISCJOCKEY TV-SPEL INNEBANDY BAKA DANS MUSIK FOTBOLL TJEJGRUPPER FÖRENINGAR UMGÅS KILLGRUPPER