Livet är en fest blir festival!

 

Vi ses 1–2 Juni på Grisslinge Havsbad, Värmdö för: musik, dans, tävlingar, roliga aktiviteter, soft häng, bad, workshops, föreläsningar & mingel.

Fantastiska artister och DJs kommer tillsammans med er göra detta till en festival att minnas för livet. På vår festival ska alla känna sig välkomna, så grundtemat är naturligtvis allas lika värde.

Välkomna önskar Ung i Värmdö & Fritidsforum. Här kan du anmäla dig och läsa mycket mer >

För dig mellan 13–17 år, festivalen är alkohol och drogfri.

OBS! Rullstolsbundna köper ordinarie biljetter. Ledsagare medföljer utan extra kostnad men får betala för mat. Vid frågor angående detta, varmt välkommen att kontakta: 08–57048590

 

Vi har arrangerat livet är en fest

2003 Västerås
2004 Kristianstad
2005 Täby
2006 Uppsala
2007 Skellefteå
2008 Norrköping
2009 Nynäshamn
2010 Växjö
2011 Uppsala
2012 Lidingö
2013 Uddevalla
2014 Umeå
2015 Kalmar
2016 Halmstad

2017 Sundsvall

2018 Värmdö

2019 Kanske din kommun? Intresserad? Mejla fredrik.thelander@fritidsforum.se

 

Historien om Livet Är En Fest

Året var 2003 och i SVT härjade ”Grynet”. Hon var oerhört populär bland barn- och unga. Samma år avslutade Fritidsforum och Kommunförbundet det gemensamma projektet Stor & Stark. Ett metod och informationsutvecklingsprojekt kring unga och alkohol.

 

Syftet med att skapa en ungdomsfestival var att föra ut erfarenheterna av lokalt drogförebyggande och främjande arbete som tagits fram inom Stor & Stark. Namnet Livet är en fest är en blinkning åt det drogliberala 70-talet och Nationalteaterns ”hit” Livet är en fest. Nu var det inte så många ungdomar som kände till ett proggband från ”medeltiden”. Den blinkningen blev nog mest nostalgi för vuxna fritidsledare.

Till den allra första gårdsfestivalen Livet är en fest 15-18 maj 2003 i Västerås deltog ca 800 ungdomar från fritidsgårdar i hela Sverige. Invigningen höll populära Grynet som hade egen show i STV. Hon stormade upp på scenen och skrek ”Heeeej”.

Festivalen hade som mål att skapa en mötesplats, ett samtal mellan människor i olika åldrar, i form av Open Space där alla deltog på samma villkor. I Västerås formades festivalen. Syftet är att gårdsungdomar från hela landet möts och har kul ihop. Profilen är ungdomsinflytande.

Kommuner som vill ha äran att arrangera Livet är en fest ansöker om det från Fritidsforum. Planering och innehåll bestämmer unga i varje kommun själva. Det har under åren varit aktiviteter med allt från wakeboard, innebandy, poetryslam, smide, aquafight… och självklart många och pirriga möten.


    HÅRDROCK TEATER TJEJMÄSSA MUSIKFESTIVAL INNEBANDY BAKA SKATEBOARD GRAFFITI PINGIS KAMPSPORT VIRKA HIPHOP TJEJGRUPP DART PARKOUR DISCJOCKEY TV-SPEL INNEBANDY BAKA DANS MUSIK FOTBOLL TJEJGRUPPER FÖRENINGAR UMGÅS KILLGRUPPER