banner 1

Priset går till de som stärkt egna och gemensamma krafter, engagemang, egenorganisering och entusiasm i sitt område.

 

Priset 2015 tilldelas ”Unga påverkar” i Angered, Göteborg

E-priset 2015

På Fritidsforums gårdsfestival Livet är en fest i Kalmar delades Fritidsforums stora E-pris.

Motiveringen till årets pristagare:

”Unga påverkar i Angered är ett föredömligt exempel på egenorganisering och delaktighet som skapat utrymme för unga att driva egna projekt, påverka och vara en del av samhället. Genom en satsning på ungdomar har de nominerade lyckats skapa förtroende samt en positivt syn hos ungdomarna i stadsdelen och bidragit till samhällsförändring. Projektet har även bidragit till en organisationsförändring där ungas inflytande varit en viktig faktor för stadsdelens utveckling. Ett aktivt arbete för att ändra attityder om både stadsdelen och ungdomars situation har bidragit till ökad samhörighet, framtidstro och trygghet bland generationen som ska föra Sverige framåt.
Riksförbundet Fritidsforum tilldelar stora e-pris 2015 till alla eldsjälar och delaktiga ungdomar i projektet Unga Påverkar som engagerar sig samt påverkar vardagen för invånarna i Angered”.

Fritidsforums pris för mikroprojekt, 10 000 kr, tilldelades Sofielunds fritidsgård, Malmö med motiveringen att de vill stärka ungdomars nätverkande i Sverige.

 

Och nominerade är…

Här är de nominerade till Fritidsforums stora E-pris? På lördag kväll överlämnas utmärkelsen till 2015 års pristagare.

Priset går till de/den som stärkt egna och gemensamma krafter, engagemang, egenorganisering och entusiasm i sitt område. E-priset utdelas på fritidsgårdsfestivalen ”Livet är en fest” i Kalmar och är i år på 5000 kr.

Eslöv Folkhögskola fritidsledarutbildningen för projektet Skånerock för funktionshindrade. Nominerad av Christer Fermvik.

Unga påverkar och Norrgårdarna, stadsdelen Angered i Göteborg. Unga påverkar arbetar med nätverk för unga, för kollegor och för andra för att tillsammans lyfta stadsdelen till att göra Angered till den bästa platsen att bo och växa upp i. Nominerad av Talar Kirkor.

Föreningarna Sigtuna Basket, Märsta IK och Skånela IF som är initiativtagare till integrationsprojektet Brobygget. Nominerad av Monica Fries.

Föreningen Ung Kraft, Nyköping. Ung Kraft har funnits i 20 år och mött både framgångar och motgångar. Det är inte alltid så lätt att överleva som ideell förening. Idag står Ung Kraft på en trygg plattform och berikar många ungdomars fritid. Nominerad av Pernilla Pettersson

Emma Nilsson, fritidsledare i Linköping, verksamhetsansvarig för HBTQ verksamheten Liquid. Emma har med stort engagemang engagerat sig i många ungdomar och allas lika rättigheter. Nominerad av Ewa Höglind.

Smedbys Babez, Kalmar. En ungdomsförening som hitta på saker tillsammans med andra ungdomar som inte har några fritidsintressen. Medlemmarna jobbar mycket med att stärka och stötta varandra. Målet är att åka till Spanien för utbyte med ett barnhem. Nominerad av Maja Liljegren.

Matfors Mekaniska förening. Intresset för motorfordon är väldigt stort och det stödjer föreningen som vill att ungdomar inte hamnar i olika utanförskap utan får nya vänner och bryta segregation. Nominerad av Jonas Sjödin.

Brygghuset, Borås. Nominerad av Maja Karlsson.

Morris vänner, Stockholm. Föreningen på Morris fritidsgård för unga som går i särskola har 70 medlemmar och växer fort och starkt. Föreningen vill ge medlemmarna mer makt och utökad självbestämmande. Nominerad av Carolina Waldenborg.

“Challenge Hinderbana”, Helsingborg. Att forma fram en mobil hinderbana som byggs efter barnens/ungdomarnas behov och möjlighet. Nominerad av Georgia Theodoridou.

Adam Probert, Friluftsfrämjandet i Lund. Adam jobbat aktivt för att inkludera nya och att bygga broar till äldre medlemmar. Han är fantastisk på att arrangera aktiviteter och se till att alla hänger med ut och att alla hänger med hem. I hans närvaro blir aktiviteterna gladare och trevligare. Nominerad av Isak Holmberg

 

Nominera till E-priset!

Alla har rätt till engagerande, inkluderande och meningsfull fritid. Det är på fritiden många unga får erfarenheter och möjlighet att utveckla viktiga kompetenser för hela livet. Alla skall på sin fria tid kunna mötas i en miljö som bejakar människors lika värde.

Fritidsforum har instiftat, från och med 2014, en årlig utmärkelse, ”Fritidsforums stora e -pris” – e står för empowerment. Priset går till de/den som stärkt egna och gemensamma krafter, engagemang, egenorganisering och entusiasm i sitt område.

Du kan nominera en verksamhet din eller någon annans, en förening, en fritidsledare…

 

FAKTA E-priset
Priset är på 5000 kr
Nominering till fredrik.thelander@fritidsforum.se
Priset utdelas på ”Livet är en fest”.

 

 

2014 års pristagare är Free Generation Sweden

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

För första gången har Fritidsforum delat ut e-priset. Pristagare är Free Generation Sweden (FGS) från Arena Satelliten i Sollentuna. Diplom och 10 000 kr överlämnades i samband med invigningen av Livet är en fest i Umeå 16 maj.

 

 

 

 

Filippa Isacsson, Emma Såge och Stella Eriksson glada pristagare med diplom.

 

Free Generation Sweden startade 2013 och syftet med verksamheten är att unga hjälper andra unga. FGS är en systerorganisation till Free Generation Tanzania som den svenska organisationen stöttar. Det handlar om hjälp till självhjälp för föräldralösa barn, gatubarn och barn som far illa på olika sätt. Hjälp till kvinnor och fattiga familjer.

Motiveringen till Fritidsforums e-pris 2014:

Fritidsforums stora e-pris går till en grupp eller förening som stärkt egna och gemensamma krafter, engagemang, egenorganisering och entusiasm i sitt område.

Fritidsforums stora e-pris 2014 tilldelas en förening som inte endast visat ett utomordentligt engagemang i sitt eget närområde och på sin gård utan även en enorm medkänsla för andra människor i en helt annan världsdel. Genom hårt arbete, empowerment och kärlek till sina medmänniskor visar denna förening på ett föredömligt sätt hur möten mellan människor kan göra det omöjliga möjligt, det minimala till stort och fattiga till rika.

Det är med en enorm stolthet som riksförbundet Fritidsforum tilldelar Sollentunaföreningen Free Generation Sweden Fritidsforums stora e-pris 2014.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERASysterorganisationen Free Generation Tanzania grundades av fritidsledaren Malin Allert. Hon tog sina sparpengar, köpte mark och byggde en skola. Malin stöttar projektet genom att varje månad donera halva sin lön till Free Generation.

Du kan också stödja Free Generation.
Konto 9022.18.565.89
Bank Länsförsäkringar


    HÅRDROCK TEATER TJEJMÄSSA MUSIKFESTIVAL INNEBANDY BAKA SKATEBOARD GRAFFITI PINGIS KAMPSPORT VIRKA HIPHOP TJEJGRUPP DART PARKOUR DISCJOCKEY TV-SPEL INNEBANDY BAKA DANS MUSIK FOTBOLL TJEJGRUPPER FÖRENINGAR UMGÅS KILLGRUPPER