Utbilda hela personalgruppen – tillsammans!

För beställning och frågor vänder du dig till Staffan Lindqvist, 070 6890724 (staffan.lindqvist@fritidsforum.se)

Att träffas och gå utbildning på hemmaplan ger en gemensam kunskapsgrund att stå på och är oftast kostnadseffektivt.

 

 

Orosanmälningar

Att jobba med unga innebär att du ibland möter de som far illa. De har ett beteende eller berättar saker som gör att du blir orolig för dem. Alla som arbetar med barn och unga är skyldiga enligt lag att göra en orosanmälan till socialtjänsten. Alldeles för få gör det. Det innebär att de barn och unga som skulle kunna ha rätt till kvalificerad hjälp inte får det. Det innebär också att du inte får reda på om din oro är berättigad eller om du faktiskt kan släppa den.

Att göra en orosanmälan kan kännas svårt och komplicerat. När ska jag göra det? Hur går det till? Till vem? Kanske jag måste vara säker på min sak innan jag gör det? Det här reder vi ut under dagen, föreläsning varvat med praktiskt workshop-arbete som bygger på dina frågor.

Kursledare Lotta Green Dahlberg, socionom med lång erfarenhet av arbete inom socialtjänsten och Mija Toftner, sociolog med lång erfarenhet av arbete med unga och öppen fritidsverksamhet.

 

Ung ledarutbildning
Unga Leder Unga är för ungdomar med stöd av fritidsledare. Du som är ung och vill lära dig grunder i ledarskap, förstå hur vi kan mötas, samarbete och att kunna leda andra yngre unga.

 

Do It Yourself, DIY
Inspiration och utveckling för unga i spännande ny form!
Introduktion till ”Do It Yourself” som ett självorganiserat lärande. En dag med inspiration och konkreta workshops kring icke formellt lärande och demokratiskt arbete i verksamheten. Syftet är att deltagarna ska kunna komma igång med verksamhet på hemmaplan efter kursen, därför ingår handledning över webben och mobilen.

– Introduktion i DIY – ett självorganiserat lärande.

– Watch it! om deltagande och demokratiska metoder.

Kursledare Mattias Persson, Lunds Ungdoms- & Hemgård och Emma Rydin, Watch IT.

 

Digital Storytelling
Två dagars workshop. En konkret kurs i metoden Digital Storytelling, ett bra stöd i ditt arbete med ungdomar.
Kursen innehåller bl.a: Historik, spridning och möjliga användningsområden; Skriva manus, motivation, inspiration, tematisering; Inspelning och redigering; Kollektiv visning av de färdiga digitala berättelserna; Regelbundna reflektions- och utvärderingsmoment. Kursledare Ideella föreningen VäL – Vi är Landskrona

 

Professionella fritidsledare på nätet

Kursen ger er grundkunskaper ur man kan jobba på sociala medier, såsom Facebook, Instagram med flera. Vi pratar om förhållningssätt och hur man kommer igång.

Kursledare Fredrik Thelander med flera års erfarenhet av att jobba som fritidsledare online.

 

Andra kurser

  • Från tyst kunskap till kompetent ledare
  • Makt, Genus & HBTQ
  • Ung och vill starta förening. 1 dag
  • Ung och vill starta förening. 2-dagar

    HÅRDROCK TEATER TJEJMÄSSA MUSIKFESTIVAL INNEBANDY BAKA SKATEBOARD GRAFFITI PINGIS KAMPSPORT VIRKA HIPHOP TJEJGRUPP DART PARKOUR DISCJOCKEY TV-SPEL INNEBANDY BAKA DANS MUSIK FOTBOLL TJEJGRUPPER FÖRENINGAR UMGÅS KILLGRUPPER