unga leder unga-001

 

 

Unga om fritidsledare som deltagit på ULU-kurs: De uppmuntrar. Ledarna har blivit mer positiva och har fått mer energi och är gladare. De är mer engagerade. Ledarna har fått en annan uppfattning och har mer tillit till oss. Vi gillar våra fritidsledare.

 

Fritidsledare som deltagit på ULU-kurs: Positivt och lärorikt att unga lett oss. Vi landar mer i vår yrkesroll då. När fritidsledaren tar ett steg tillbaka växer ungdomarna. De tar ansvar på gården.

 

(Citat från och unga och ledare i projektet Unga leder Unga om varför det är viktigt att fritidsledarna är med på ULU-kurs)

 

Fritidsforum har utvecklat en ledarutbildning för ungdomar i den öppna fritidsverksamheten. Parallellt utbildas fritidsledare i handledande förhållningssätt.
ULU är för ungdomar som är nyfiken på och vill lära sig om ledarskap. Kursen ger erfarenheter för livet och är en bra grund för ungdomar att leda andra unga på fritidsgården, mötesplatsen eller i föreningen.
ULU ger grunder i ledarskap, demokrati, mänskliga rättigheter, makt och normer via diskussioner, övningar och teori.
Genom praktiska och lekfulla övningar prövar unga sig fram. Syftet är att ungdomarna får verktyg att själv använda i sitt ledarskap.

 

Utbildningen består av 3 steg.
Steg 1 och 3 genomförs under två kurshelger.
Steg 2 är en uppgift på hemmaplan, där unga leder och genomför ett projekt.
Fritidsledare utbildas parallellt i handledande förhållningssätt för att kunna stödja och handleda ungdomarna både under och efter utbildningen. Fritidsledare får under utbildningen handledning i att coacha ungt ledarskap och vuxenblivande.
Kommuner kan beställa Unga Leder Unga lokalt. 10-20 ungdomar samt fritidsledare kan delta.
Det ingår att ungdomarna söker mikrobidrag av Fritidsforum. Intyg delas ut vid avslutningsceremonin.
Kontakt Frida Dahlberg, Fritidsforum, 08-16 07 27 E-post till Frida


    HÅRDROCK TEATER TJEJMÄSSA MUSIKFESTIVAL INNEBANDY BAKA SKATEBOARD GRAFFITI PINGIS KAMPSPORT VIRKA HIPHOP TJEJGRUPP DART PARKOUR DISCJOCKEY TV-SPEL INNEBANDY BAKA DANS MUSIK FOTBOLL TJEJGRUPPER FÖRENINGAR UMGÅS KILLGRUPPER