unga leder unga-001

 

 

Röster om ULU

Unga om fritidsledare som deltagit på ULU-kurs: ”Ledarna har blivit mer positiva och har fått mer energi och är gladare. De är mer engagerade och uppmuntrar oss. Ledarna har fått en annan uppfattning och har mer tillit till oss. Vi gillar våra fritidsledare”.

 

Fritidsledare som deltagit på ULU-kurs: ”Positivt och lärorikt att unga leder oss. När fritidsledaren tar ett steg tillbaka växer ungdomarna. De tar mer ansvar på gården”.

 

Utbildning för ungdomar i öppen fritidsverksamhet som är nyfiken på och vill lära sig ledarskap. Kursen ger erfarenheter för livet och är en bra grund för ungdomar att leda andra unga på fritidsgården, mötesplatsen eller i föreningen. ULU ger grunder i ledarskap, demokrati, mänskliga rättigheter, makt och normer via diskussioner, övningar och teori. Med praktiska och lekfulla övningar prövar unga sig fram och får verktyg i sitt ledarskap.

 

Utbildningen består av 3 steg. Steg 1 och 3 genomförs under två kurshelger. Steg 2 är uppgift på hemmaplan där unga leder och genomför ett projekt. Parallellt utbildas fritidsledare i handledande förhållningssätt för att stödja och handleda ungdomar under och efter utbildningen.

 

För mer information Frida Dahlberg, Fritidsforum, 08-16 07 27, frida.dahlberg@fritidsforum.se


    HÅRDROCK TEATER TJEJMÄSSA MUSIKFESTIVAL INNEBANDY BAKA SKATEBOARD GRAFFITI PINGIS KAMPSPORT VIRKA HIPHOP TJEJGRUPP DART PARKOUR DISCJOCKEY TV-SPEL INNEBANDY BAKA DANS MUSIK FOTBOLL TJEJGRUPPER FÖRENINGAR UMGÅS KILLGRUPPER